Rykkede Stem’rne overhovedet ved noget?

Efter et halvt års ventetid kan du nu endelig få resultaterne – og høre om fiaskoerne bag.

Af Rikke Bekker, 15/05/18

LÆS PROGRAMMET | TILMELD DIG

Nogle husker mest larmen af de unge bag Stem’rne. Andre engagerede sig vildt i udkommet og nogle har garanteret aldrig hørt om projektet. Men nu er regnskabets time kommet – ti juni kan vi alle høre resultaterne fra det store fælles-mediale projekt ”Stem’rne” på Fyn.

Op til kommunal- og regionsrådsvalget i 2017 satte seks medier og Syddansk Universitet sig for at løfte stemmeandelen blandt de 18-25-årige på Fyn, og her et halvt år efter er forskerne klar med resultaterne. 

Udover selve valgtallene har projektet eksperimenteret med forskellige former for udkomme – både på diverse sociale medier, og ved fysiske events og happenings. Men projektet ville også samarbejde med uddannelsesinstitutioner og kommuner, og hvordan er det gået med det? 

Kom og hør det hele på landets formentlig største grundlovsmøde for unge. Det finder sted på www.demokratifestival.dk i Ollerup på Sydfyn – og lige her kan du få dybere indsigt både i projektets metoder og resultater, og høre nogle af de toneangivende folk, der har stået bag det fynske valgprojekt – og dem, der finder projekter af den karakter problematiske. 

Stem’rne havde et mål om at få 80% af de fynske unge til at stemme. Det var ret langt fra det ellers højt tal ved valget i 2013 – og hvordan er det gået med det? Det ved vi først i juni – og nu er du inviteret med på hele turen bagom projektet frem mod resultatet. 

Læs programmet for dagen – og tilmeld dig. Så fortæller vi dig, hvordan man forsøger at engagere unge i politik, hvordan man forsøger at samarbejde med konkurrenter, kommuner og gymnasier – og måske især: Hvad man gør alt for at gøre anderledes næste gang.

LÆS PROGRAMMET | TILMELD DIG

Politik er sexet

Flere og flere unge melder sig ind i ungdomspartierne.


Alle rettigheder til indholdet tilhører DR Danmark, TV 2 Nyhederne, Fyens Stiftstidende, Fyns Amts Avis, TV 2/Fyn, P4 Fyn og Syddansk Universitet i fællesskab. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til personen, der har produceret indholdet. Derefter er du velkommen til at kontakte redaktør Rikke Bekker. stemrne.dk sætter ingen cookies og indsamler ikke statistik om brugerne.