Catch 80: Så mange unge skal stemme i din kommune

Af Mie Flyttov, 27/10/17

Mange unge stemmer ikke - det gør de voksne. Til kommunalvalget i 2013 stemte godt halvdelen af de unge stemmeberettigede mellem 18 og 29 år.

Nogle siger endda, at de voksne er meget bedre til det. De 60-69-årige kan blære sig med en stemmeprocent på 84,2.

På Ærø er de unge vilde med at stemme! På Nordfyn not so much.

526 unge ærøboere ræsede ned i stemmeboksen ved seneste valg – altså tegnede 61,2 procent af de stemmeberettigede et kryds på valgsedlen.

I 2013 stemte 70.255 unge fynboer! Men der er stor forskel på, hvilke unge der stemmer.

Bor du hjemme, studerer du, og fylder du 18 år lige op til valget, stemmer du garanteret – og du glæder dig til det!

Sandsynligheden for, at du sætter et kryds falder til gengæld, hvis du er flyttet hjemmefra og er ny i din by. Chancen for, at du stemmer er også mindre, hvis du er udvekslingsstuderende eller har anden etnisk baggrund end dansk. Og så stemmer kvinder bare mere end mænd.

I år skal valgprocenten op på 80 procent. Det er STEM’RNEs mål, men vi har brug for dig og dine venners hjælp. I Nordfyns Kommune skal 971 flere bare have fat i blyanten i forhold til seneste valg.

Kom af sted og slå din nabokommune. Det kan sagtens nås!


Alle rettigheder til indholdet tilhører DR Danmark, TV 2 Nyhederne, Fyens Stiftstidende, Fyns Amts Avis, TV 2/Fyn, P4 Fyn og Syddansk Universitet i fællesskab. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til personen, der har produceret indholdet. Derefter er du velkommen til at kontakte redaktør Rikke Bekker. stemrne.dk sætter ingen cookies og indsamler ikke statistik om brugerne.